interieur + architectuur

Onze opdrachtgevers zijn onder andere interieurontwerpers, productvormgevers, lichtkunstenaars, architecten en stedenbouwkundigen:

 

 

Studio Drift

 

Studio Drift

 

“People find the time to look at art within a gallery setting, but the world is one big exhibition if you only care to look”. Lonneke Gordijn


Bij Studio Drift wordt een manier gezocht om de ‘wonderen der natuur’ te visualiseren. Volgens Studio Drift zijn mensen zo druk bezig met hun veelomvattende digitale leven dat ze nauwelijks tijd hebben om naar de wereld te kijken zoals zij werkelijk is. Bij Drift wordt gezocht naar een balans tussen natuur en technologie. Zij zoekt naar een perfecte combinatie van kennis en intuïtie, science fiction en werkelijkheid en fantasie en interactie. Studio Drift merkt dat mensen vaak emotioneel reageren op het werk. In feite reageren zij op elementen die alom aanwezig zijn in de wereld om hen heen, maar die ze amper daadwerkelijk nog bewust aandacht geven. Studio Drift wil met haar werk danook mensen stimuleren om elementen te zien, die ze door gewoonte niet meer opmerken in hun omgeving. Zo raakt ze met haar ontwerpen en installaties in ons onderbewuste de juiste snaar. De snaar die iedereen instinctief voelt en begrijpt. 

  

 


 

 

David Derksen Design

 

david derksen design

 

De natuur, vooral de processen en wetmatigheden die we terugvinden in de natuur, zijn de primaire inspiratiebronnen voor David Derksen. Dit resulteert in een sterke focus op materialen waarbij hij onderzoekt hoe het materiaal op zich werkt en het te construeren is. Voor David Derksen is het produceren van objecten hetzelfde als spelen met de krachten van de natuur. In zijn ontwerpen probeert hij dan ook vooral de schoonheid en de techniek achter de materialen te benadrukken. 

  

 


 

 

Joris Laarman Lab

 

Joris Laarman Lab

 

Het Joris Laarman Lab is een experimentele speeltuin die zich richt op studie en het vormgeven van de toekomst. In samenwerking met vakmensen, wetenschappers en ingenieurs wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën. De ontwerpen van Joris Laarman, waaronder de radiator ‘Heatwave’, krijgen een culturele betekenis omdat deze meer illustreren hoe ze zóuden kunnen werken in plaats van hóe ze daadwerkelijk werken. Binnen het Joris Laarman Lab heerst de gedachte dat alles mogelijk en dus te realiseren is. Het werk dat voortkomt uit het lab is divers en gevarieerd, waarbij men kan denken aan experimenteel meubilair tot museuminstallaties. 

 

 


 

 

Studio Parade

 

Studio parade

 

Studio Parade is een multidisciplinair ontwerpbureau dat werkzaam is op het gebied van ruimtelijke vormgeving en productontwerp. Na de start van het meubelmerk LENTE in 2001 kwamen Eric Sloot en Paulien Berendsen met een collectie meubelen van eigen hand. Later werden de krachten gebundeld met het Nederlandse meubelmerk Spectrum, waar ze nu de vaste meubelontwerpers van zijn. In opdracht van verschillende bedrijven en overheidsinstellingen ontwerpt het bureau producten voor onder andere openbare ruimtes, tentoonstellingen en bijzondere beurspresentaties. Of het nu tijdelijke, reizende of permanente installaties zijn, het is de kracht van Studio parade om een bijzonder eindresultaat neer te zetten. 

  

 


 

  

maarten olden, ontwerper

 

Maarten olden

 

MO,O is in 2002 opgericht door Maarten Olden. De ontwerpen die MO,O maakt bevinden zich vaak op het snijvlak van architectuur en productvormgeving en strekken zich uit over verschillende schaal-niveaus. MO,O ontwerpt meubels voor diverse fabrikanten, interieurs voor scholen, winkels en tentoonstellingen. Daarnaast ontwikkelt hij producten en meubels in eigen beheer en in samenwerking met anderen.

MO,O maakt gebruik van een grote en actuele kennis van materialen, productieprocessen en technieken. De fascinatie voor techniek en beweging komen in de meeste van de ontwerpen tot uitdrukking, soms expliciet, vaak ook verwerkt in subtiele details. 

  

 


 

 

Frederik Roijé

 

Frederik Roije

 

Frederik Roijé wil voorkomen dat producten achterhaald raken en doet dit door een extra dimensie aan het product toe te voegen. Hij wil er mensen mee verrassen, nieuwsgierig maken en nieuwe producten creëren voor een nieuwe tijdsperiode. Door bij de ontwikkeling van zijn werk zich meer te richten op de toekomst in plaats van het heden of verleden, maakt hij zijn producten tijdloos. Wereldwijde aandacht wordt er besteed aan de creaties van Frederik Rojie en veel ontwerpen zijn ook opgenomen in collecties van verschillende gerenommeerde musea. In 2003 heeft hij zijn eigen ontwerpstudio opgericht, gespecialiseerd in interieur- en productontwikkeling. Daarnaast is hij sinds 2012 ook medeoprichter van ‘New Duivendrecht’, een fabrikant van eigentijds meubilair uit Nederland. 

  

 


 

 

Maarten Baas

 

maarten baas

 

Maarten Baas wordt vaak omschreven als zogenaamde auteur-kunstenaar, wiens ontwerpen zich tussen kunst en design bevinden. Hij studeerde af aan de Design Academy met zijn inmiddels alombekende Smoke-serie. Dit is een serie meubels die Maarten Baas verbrandde. Vervolgens behandelde hij de verkoolde meubelstukken met een coating, waardoor het weer bruikbare stukken zijn geworden. De Smoke-serie is inmiddels opgenomen in verschillende permanente collecties van toonaangevende musea over de gehele wereld.  

 

 


  

 

Jolan van der Wiel

 

Jolan van der Wiel

 

Jolan van der Wiel bewondert objecten die voortkomen uit experimentele ontdekkingen en die vertaald zijn naar een functioneel ontwerp. Hij ziet potentie in de combinatie tussen natuurfenomenen en technologie. Nieuwe ontwikkelingen zijn een belangrijke vorm van inspiratie en bieden nieuwe kansen volgens Jólan van der Wiel. In zijn studio, waar hij samenwerkt met Raphael Folkmer, Martijn Swinkels en Temo Gonzalez, wordt getracht het alledaagse leven te vergeten en te focussen op de verbeelding.

 

  


  

 

Alex de Witte

 

Alex de Witte big bubble

 

Alex de Witte studeerde in 2013 af aan de acedemie Artemis in Amsterdam, waar hij onderzoek deed naar de universele waarden in de perceptie van schoonheid bij mens en dier. Alex' huidge werk als ontwerper is gebaseerd op die waarden en hij durft op basis van zijn bevindingen zelfs nu te naticiperen op nieuwe en andere verschijningsvormen in zijn ontwerpproces.

Het meeste recnte werk van Alex de Witte zijn Big Bubble en Light Breeze. Hoewel het beide lichtobjecten zijn, zijn ze zeer verschillend. De Big Bubble is een enorme grote indrukwekkende bel van glas, alsof een bellenblaas is gebruikt. De Light Breeze is daarentegen een complex en geraffineerd object, waarbij detaillering en verfijning zeer belangrijk zijn. Alex heeft de beide producten in dezelfde periode ontwikkeld, maar omdat hij zich steeds laten leiden door het proces en daarop vrijmoedig inspeelt, zijn beide objecten zo verschillende van aard. En dit is nu exact het kenmerkende en bijzondere van Alex zijn werkmethode en eindproducten. 

 

 

 


  

 

ixxi design

 

ixxi design

 

In het voorjaar van 2009 kwamen designers Paulien Berendsen, Eric Sloot en Roel Vaessen bij elkaar voor een nieuw project in opdracht van de Provincie Noord-Brabant. De samenwerking resulteerde in het ontwerp van een uniek systeem waarbij losse kaarten gekoppeld konden worden door kunststof kruisjes. ixxi is een decoratief en flexibel wandsysteem, waarmee je je interieur up-to-date en afwisselend kan houden. ixxi wil mensen wereldwijd inspireren door ze zelf een unieke muurdecoratie te laten creëren. Hiertoe kun je gebruikmaken van eigen foto’s, één van de vele beelden uit de continu veranderende ixxi beeldenbank of door een keuze re maken uit de special collection.