labs + productiehuizen

Onze opdrachtgevers zijn onder andere de verschillende labs van creatieve expertise binnen de verschillende opleidingsinstituten, onderzoekscentra en musea:

 

 

Den Herder Production House

 

bas den herder

 

Den Herder Production House (DHPH) is producent en distributeur van handgemaakte producten en op maat gemaakte objecten. Na jaren van samenwerking met enkel Maarten Baas heeft DHPH deze samenwerking verder uitgebreid met andere ontwerpers, die ook dezelfde visie delen. Zo werkt DHPH inmiddels ook met bijvoorbeeld Bertjan Pot, Fabien Dumas, NIGHTSHOP, gt2p en Bas Lipsey. De producties worden in kleine oplagen met de hand gemaakt in de studio. Dit maakt het mogelijk om objecten te maken die vragen om veel esthetische variëteit en waarbij de oplage te klein is om er een productielijn voor op te zetten. Op deze manier ontstaat flexibiliteit om producten uit de standaard collectie te customizen alsook grotere projecten te realiseren. 

 


 

 

Jan van Eyck Academie

 

Jan van Eyck Academie Heimo Lab

 

De Van Eyck is een postacademisch instituut dat zich heeft ontwikkeld tot een internationaal meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie. Het is een multidisciplinaire instelling voor experiment, onderzoek, studie, productie en ontmoeting. Op de Jan van Eyck Academie krijgen veelbelovende kunstenaars, ontwerpers, curatoren de ruimte en de tijd om hun talenten te ontwikkelen, ongeweten perspectieven te ontdekken en diepere lagen in zichzelf te exploreren.

De Jan van Eyck Academie beschikt over een aantal werkplaatsen voor technisch experiment met gebruik van verschillende materialen en technieken – zoals hout, metaal, grafiek, drukwerk, fotografie, audio en video. Deze faciliteiten worden voortdurend aangepast aan de vraag van onderzoekers en aan de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied.

Begeleidend personeel biedt technische ondersteuning en kennis over de artistieke gevolgen van het gebruik van verschillende materialen en media. 
 

 


 

 

QDP Quality Design Products

 

qdp

 

De levenscyclus van een product wordt steeds korter. Hierdoor zijn veel van QDP's klanten genoodzaakt om steeds sneller en goedkoper te produceren. Ook de kwaliteit van producten moet naar een steeds hoger niveau, want alleen zo kan een klant de concurrentie voor blijven. Dit betekent dat productontwikkeling vandaag de dag steeds complexer wordt. Bij QDP begrijpen zij dit. QDP streeft naar het ontwerpen en realiseren van het perfecte product. Elke keer weer. 

QDP streeft er naar om de klant een volledig innovatief pakket aan te bieden, het product van a tot z. Dit traject begint bij het meedenken van het idee van de klant en gaat tot het ontwerpen en produceren van het complete product.