mode + textiel

 Onze opdrachtgevers zijn onder andere modevormgevers, textielontwerpers en sieradenontwerpers:

 

 

Iris van Herpen

 

iris van herpen

 

'Normal rules don’t apply….'

 

Door te werken met fijne handwerktechnieken en digitale technologie combineert Iris van Herpen vakmanschap en de allernieuwste innovatie in technieken en materialen. Daarmee creëert ze een moderne visie op Haute Couture. Binnen de modebranche zoekt ze de grenzen op van schoonheid en vernieuwing, om zo haar unieke manier van individualiteit te uiten en tot stand te brengen. Iris van Herpen maakt het mogelijk te spelen met spankracht en beweging door vorm, structuur en materiaal bijeen te brengen op een totaal nieuwe manier. Haar ontwerpen vragen om een unieke behandeling van materialen en soms zelfs om creatie van geheel nieuw materialen. Gebruik makende van wetenschap, kunst en vakmanschap weet zij een brug te vormen tussen verschillende vakgebieden. Dit maakt haar werk zo bijzonder. 

 
 


 

 

ByBorre

 

ByBorre

 

Borre Akkersdijk is begaafd op veel terreinen, hij werkt met textiel, fotografie, film. Als geen ander danst hij door het leven en gaat hij allianties aan: korte trajecten om iets te beleven, meer te leren. Speels windt hij fabrikanten, klanten en vrienden om zijn vinger om iets voor elkaar te krijgen. En hij krijgt veel voor elkaar. Al tijdens zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven raakte hij gefascineerd door textiel. Door research en uitproberen kwam hij tot de ontdekking dat computergestuurde machines voor de zware industrie, vormen kunnen breien en weven in textiel, die als het ware een derde dimensie kunnen uitbouwen. Gedreven door dit idee maakt hij collecties; experimentele kleding die een koddig en bijna clownesk karakter hebben. Het absurde zit ingebed in het materiaal. Deze fascinatie met de machine is een teken van deze tijd, waar jonge generaties met nieuw respect naar het productieproces kijken en de mogelijkheden op andere wijze uitbuiten.

  

 


 

 

Kop en Staart

 

Kop en Staart

 

Kop en Staart is een exclusief schoenen- en tassenlabel van Nederlandse bodem. Ilse Horck ontwerpt met liefde, passie en een geoefend oog voor trends. Vakmanschap en design komen in al haar ontwerpen samen. In alle eenvoud. Simpel maar bijzonder. Haar tweejaarlijkse collecties zijn authentiek, eigenzinnig, tijdloos en bovenal draagbaar en comfortabel. Het maakt Kop en Staart al jaren tot een uniek no-nonsens merk.

De ontwerpen hebben sterke vormen en subtiele details. Ze worden handgemaakt in diverse hoogwaardige leerkwaliteiten in prachtige kleurcombinaties. “Het is de kunst om met de juiste belijning een schoen te maken die modisch is, mooi staat én lekker zit. In een schoen komt alles samen: de materiaalkeuze, kleur, esthetiek en draagbaarheid. De juiste balans tussen kunst en gebruiksvoorwerp maakt een schoen zo spannend”, aldus Ilse.