Vuur en Vlam

Datum: 14/09/2013

 

Vuur & Vlam is een tentoonstelling over zestig jaar keramisch atelier Cor Unum. Het atelier begon in 1953 als sociale werkplaats en is inmiddels een producent van design, werkplaats voor ontwerpers en een leerbedrijf. Van lokaal bedrijf is het uitgegroeid tot internationaal designlabel. De geschiedenis van Cor Unum wordt aan de hand van product, persoon en de verhalen die hen verbinden zichtbaar gemaakt.

COR UNUM: ÉÉN VAN HART

Cor Unum betekent ‘één van hart’ en die naam / dat motto klopt nog steeds. Van oudsher wordt er voor iedereen binnen Cor Unum een plek en passend werk gevonden: iedereen heeft talent en passie. Het is vanuit deze gedachte dat de productie van al het moois tot stand komt: in de bijzondere samenwerking van gedreven vormgevers, jonge kunststudenten en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dat is uiteindelijk de kern van het verhaal van Cor Unum: de passie van de makers.


OP STAP MET COR UNUM
Ontvangst en excursie op vrijdag 11 oktober met exclusief bezoek aan tentoonstelling en werkplaats. Lees hier meer over deze bijzondere dag.

 

Lees meer >>

 

Deel dit bericht